ViaConto

ViaConto sweden AB lanserades i Sverige 2011 och och erbjuder snabblån och mikrokrediter mellan 1000 kr och 10000. ViaConto är en del av det lettiska företagen VIS SMS group.

Krav för beviljat snabblån

För att kunna låna hos ViaConto finns det några grundkrav som måste uppfyllas. Som sökande skall du ha en taxerad inkomst, ha fyllt 18 år och inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden. Du kan också nekas en låneansökan ifall du nyligen har fått en betalningsanmärkning från något annat låneinstitut.

Ansökan

Ansökan går att gör genom ViaConto's hemsida. Som ny kund har du bara möjlighet att låna upp till 3000 kr. Som återkommande kund har du sedan möjlighet att låna 10000 kr. Identifiering sker med e-legitimation och ansökan tar bara några minuter att genomföra. Utbetalningen sker omgående till kunder som har Nordea efter att lånet har beviljats, annars tar det högst en bankdag att utföra transaktionen. ViaConto kan även göra utbetalningar på Lördagar.

Kreditupplysning

En sedvanlig kreditupplysning kommer att göras på dig som kund. ViaConto använder sig inte av UC när dom gör en kreditprövning. Kreditupplysning tillhandahålls istället av Creditsafe. Creditsafe har också ett samarbete med Kivra vilket gör att du kan få kreditupplysningskopian på e-post och slippa få den hemskickad på vanlig post.

ViaConto använder också Instantor AB för att i vissa fall få bättre underlag för en kreditbedömning. Denna lösning ger kreditgivaren tillgång till att granska dina kontotransaktioner via din internetbank. Det kan hjälpa dig att få ett lån beviljat ifall du nyligen har skaffat dig en inkomst som ännu inte är deklarerad. Vi, med flera, avråder dig dock från att godkänna denna typen av kreditupplysning.


Kundtjänt öppettider:
Vardagar: 8:30-20:00
Lördagar 10:00-16:00

E-post: info@viaconto.se
Tel: 075 75 75 023